1. prosinec 2007 – Spuštění TV kanálu Nova Cinema

Právě před 11 lety začala vysílat komerční televizní stanice Nova Cinema, která patří ke skupině Nova Group. Řídí se sloganem „Žijeme filmem!“.

Její vznik inspirovala rumunská televize Pro Cinema, která spadá, stejně jako Nova Cinema, pod zahraniční společnost CME, která provozuje televizní stanice.

„Když jsme v prosinci roku 2007 stanici Nova Cinema zakládali, byla to v té době jediná stanice na českém televizním trhu, která se programově zaměřovala zejména na oblíbené filmové snímky a seriály. Od té doby si drží velmi pěkná čísla sledovanosti,“ řekla programová ředitelka TV Nova Alex Ruzek.

Před pěti lety, konkrétně 30. června 2013, prošla několika změnami. Představila se v novém grafickém designu, vytvořila nový web, který začal spolupracovat s FDb.cz a začala do svého programu častěji zařazovat filmy. Přišla i s novým sloganem, který zní „Žijeme filmem!“.

Vysílá 21 až 24 hodin denně. Náplní programu jsou především zahraniční filmy, seriály či různé reality show. Každý den vysílá pořady jiného žánru. Během svého vysílání se dostala na třetí příčku v pořadí sledovanosti komerčních televizí a těší se velké divácké oblibě.

Přidat komentář